Produkcja lodów

Produkcja-lodow

COMBIGEL TELME

TELME

COMBIGEL DWA PIONOWE CYLINDRY W JEDNYM

  • Pasteryzator – pasteryzacja mieszanek lodowych

  • Pionowy frezer do produkcji lodów

  • Produkcja symultaniczna - natychmiastowa sprzedaż

  • Urządzenia są wyposażone w niezależne obiegi grzania i chłodzenia dla produkcji sekwencyjnej. 

Combigel w cukierni

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

COMBIGEL 8 umożliwia produkcję mieszanek zawierających kawałki owoców, czekoladę, i suszone owoce. Dwa niezależne cylindry umożliwiają jednoczesne lub kolejne cykle produkcyjne.

Pasteryzator + frezer COMBIGEL 8 produkcji TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i podgrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową.

Ogrzewanie pośrednie, gwarantujące zachowanie właściwości organoleptycznych produktów odbywa się za pomocą ciekłego nośnika cieplnego.

Urządzenie umożliwia produkcję wysokiej jakości lodów przy użyciu gorących mieszanek oraz umożliwia też produkcję sorbetów i granitów.

Combigel 3 - 8  ; 3 - 8 A  Telme

 Dane techniczne :              Combigel 3 A                              Pastogel 8A   

                                     

  • Wymiary:                       450x740x1050 mm                     530x770x1150 mm                          

  • Moc:                              5,6 kW                                        10 kW                  

  • Napięcie:                      380 V                                          380 V          

  • Pojemność bojlera:       4 litry                                          8 litrów                                          

  • Waga:                           165 kg                                         285 kg 

  • Temp min.                     -15 C                                           -15 C

  • Temp maks.                    99 C                                            99 C

  • Materiał :                       Stal kwasoodporna                    Stal kwasoodporna           

  • Wyświetlacz:                  LCD                                            LCD

Combigel.jpg

Combigel w cukierni

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

Miesza i blenduje :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, Podgrzewanie i dezynfekcja : topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych.

Schładza i pasteryzujekompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.


Zamraża mieszankę podczas wprowadzania powietrza do lodów.  Jednolita obróbka mechaniczna i termiczna pozwala na wytworzenie dobrych, kremowych lodów.

Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości.


Szybki wyrzut gotowych lodów do natychmiastowej sprzedaży

Combigel
Combigel

press to zoom
Produkcja-lodow
Produkcja-lodow

press to zoom
Combigel
Combigel

press to zoom
Combigel
Combigel

press to zoom
1/4