top of page
Sigep 2020 wyroby cukiernicze Ribot.JPG

Produkcja kremów i lodów

Wielofunkcyjny Cremagel 5/10/20 litrów

Maszyny i urządzenia do cukierni 

Produkcja kremów i lodów

maszyny-do-lodziarni

Cremagel 5/10/20 litrów

CREMAGEL automatyzuje i ułatwia czynności, które wymagają pracy ludzkich rąk, są męczące oraz wymagają czasu, gwarantując wysokiej jakości obróbkę produktu oraz stałą jakość i idealną higienę.

Oprócz tego urządzenie posiada funkcję automatycznego przywołania ostatniego cyklu i powtórzenia cyklu w przypadku zaniku zasilania.

 

CREMAGEL to wielofunkcyjne urządzenie to frezer i pasteryzator w jednym, w którym przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze, wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

Produkcja cukiernicza

Wdrażamy technologię od A do Z

produkcja-kremow-lodow

Produkcja kremów i lodów

Cremagel to wielofunkcyjne urządzenie, przeznaczone do cukierni i lodziarni. Cremagel to pionowy frezer i pasteryzator w jednym urządzeniu.

Głowna zaleta urządzeń combi to natychmiastowa możliwość szokowego schładzania pasteryzowanej mieszanki dzięki temu urządzenie utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

Monoporcja-czekoladowy.jpg

POLECAMY

Oferujemy wielofunkcyjne urządzenia do produkcji kremów, past, nadzień, ciasta parzonego, sosów, dżemów i lodów tj. Ribot.

Pasteryzator i frezer, szatkownica, blender, ubijaczka w jednym urządzeniu. Ponadto Ribot pracuje w zakresie  -16 do + 115 C. Posiada wymienne mieszadła, idealny do produkcji cukierniczej i lodów.

Ribot
bottom of page