BMC Polska | Telme

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Czekolada i Praliny

PRODUKCJA WYROBÓW CZEKOLADOWYCH

Pomati stworzyła całą gamę urządzeń do produkcji wyrobów czekoladowych. Temperówki do czekolady, Dozowniki do automatycznej produkcji pralin typu One Shot, tunele i komory chłodnicze, systemy do oblewania czekoladą i dekorowania produktów cukierniczych. Łącząc urządzenia Pomati w jeden ciąg technologiczny tworzymy wydajne linie do :

  • Produkcji czekolad

  • Produkcji pralin, czekoladek, batonów

  • Dekorowanie wyrobów cukierniczych

Temperówki do czekolady

Od ponad 50 lat Pomati oferuje temperówki do czekolady na całym świecie

Temperówka do czekolady T 35

Oblewanie czekoladą

Telme to również urządzenia wielofunkcyjne przeznaczone dla hoteli i restauracji.

Temperówka_do_czekolady_T20.jpg

Produkcja Pralin Czekolad

Rewolucja w produkcji. Dozowniki One Shot do natychmiastowej produkcji pralin , batonów, czekoladek

Technologia One Shot

Tunele chłodnicze

To światowy lider, wzór dla innych wielosektorowych urządzeń. Pojemność zbiornika od 10 l do 60 l.

8.jpg

Pomati połączyła tradycję włoskich mistrzów czekolady z nowoczesnością. Stosując technologię One Shot produkujemy czekoladki, praliny, batoniki, które charakteryzują się nienagannym wyglądem, doskonałą jakością klasy premium, powtarzalnością produktu, oszczędnością czekolady, dowolnym kształtem zależnym od foremek.

 

Automatyczna linia do produkcji czekolad.

Kolejne nowoczesne rozwiązanie Pomati. Transformacja temperówki do czekolady w linię produkcyjna do czekolad. Stosując T-line osiągamy wydajność od 800 do 1200 tabliczek czekolad na godzinę.

Niezwykła wydajność przy minimum przestrzeni.

Produkcja pralin i czekolad

System do produkcji czekolad składa się z  :

  • Podajnik foremek

  • Automatyczny dozownik

  • Stół wibracyjny

  • Automatyczny przenośnik

  • Temperówka do czekolady T 20 lub T 35