PRODUKCJA LODÓW

Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień ciast....itp

Pasteryzatory firmy Telme, wydajne przystosowane do codziennej ciężkiej pracy.

PASTERYZATORY 

PASTERYZATORY EVOPASTO

Solidne i niezawodne pasteryzatoru do produkcji cukierniczej 

Evopasto.jpg

SERIA  PROFESSIONAL

Solidne, niezawodne, o prostej konstrukcji

Pasteryzatory EVOPASTO

Prosta budowa i intuicyjna obsługa.

Świadomy wybór w atrakcyjnej cenie. W standardzie regulowane grzanie do poziomu pomiędzy 60°C a  96°C i chłodzenie pomiędzy 0 a 20°C. 

Prosta i funkcjonalna elektronika automatycznie dobiera czas grzania w zależności od zadanej temperatury.

Zawór spustowy może być całkowicie zdemontowany celem jego mycia i dezynfekcji.

EVOPASTO 120, EVOPASTO 180  to pasteryzatory o największej pojemności w ofercie TELME.

Podwójny system chłodzenia pasteryzatora 180 litrowego posiada 2 kompresory mogące pracować razem lub osobno w zależności od ilości pasteryzowanej mieszanki. Wszystkie modele pasto posiadają bezpieczny dla produktu spożywczego pośredni system grzania z użyciem ciekłego czynnika grzewczego.

BMC Polska.JPG

LODZIARNIA

Od projektu do realizacji:

Oferujemy kompleksową ofertę

Ceny producenta

Doradztwo i Serwis

Gwarancja nasz zespół

Wyposażenie lodziarni

Evopasto w cukierni

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

EVOPASTO  zbudowany z wysokiej jakości materiałów i podzespołów zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu.

Użycie płynnego czynnika grzewczego zabezpiecza produkt przed przypaleniem i zapewnia równomierny rozkład temperatury na powierzchni cylindra.

Proste, funkcjonalne sterowanie elektroniczne posiada "inteligentną" pamięć, która automatycznie powtarza cykl pasteryzacji, gdy zasilanie zostało przerwane.

Pasteryzatory TELME zapewniają:

- zwiększoną aromatyczność produktów;

- uwodnienie środków stabilizujących i części stałych;

- rozpuszczanie cukrów;

- rozpuszczanie tłuszczów w mieszance i utworzenie

jednorodnej zawiesiny;

- zwiększenie stabilności spasteryzowanej emulsji

Obróbka termiczna obejmuje ogrzewanie mieszaniny do 85°C, a następnie schłodzenie do 4°C. Pasteryzatory zapewniają szybkie przeprowadzenie procesu.

Oferta lody.jpg

PASTERYZATORY 

1/4
Oferta lody.jpg

PASTERYZATORY