
PRODUKCJA LODÓW
Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień ciast....itp
Pasteryzatory firmy Telme, wydajne przystosowane do codziennej ciężkiej pracy.

PASTERYZATORY
PASTERYZATORY EVOPASTO
Solidne i niezawodne pasteryzatoru do produkcji cukierniczej
LODZIARNIA
Od projektu do realizacji:
Oferujemy kompleksową ofertę
Ceny producenta
Doradztwo i Serwis
Gwarancja nasz zespół
Wyposażenie lodziarni
Evopasto w cukierni
Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów
EVOPASTO zbudowany z wysokiej jakości materiałów i podzespołów zabezpiecza właściwości organoleptyczne pasteryzowanego produktu.
Użycie płynnego czynnika grzewczego zabezpiecza produkt przed przypaleniem i zapewnia równomierny rozkład temperatury na powierzchni cylindra.
Proste, funkcjonalne sterowanie elektroniczne posiada "inteligentną" pamięć, która automatycznie powtarza cykl pasteryzacji, gdy zasilanie zostało przerwane.
Pasteryzatory TELME zapewniają:
- zwiększoną aromatyczność produktów;
- uwodnienie środków stabilizujących i części stałych;
- rozpuszczanie cukrów;
- rozpuszczanie tłuszczów w mieszance i utworzenie
jednorodnej zawiesiny;
- zwiększenie stabilności spasteryzowanej emulsji
Obróbka termiczna obejmuje ogrzewanie mieszaniny do 85°C, a następnie schłodzenie do 4°C. Pasteryzatory zapewniają szybkie przeprowadzenie procesu.
