top of page

TELME

Frezery do produkcji
lodów rzemieślniczych

Temperowka-do-czekolady-oblewanie

TELME

Frezery do produkcji lodów

Frezery z pionowym i poziomym cylindrem:

Frezery z poziomym cylindrem do produkcji do lodów rzemieślniczych PROFIGEL i EXTRAGEL T to proste w obsłudze i wysokowydajne urządzenia, a przede wszystkim 

trwałe i wytrzymałe maszyny do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych. Napowietrzenie często przekracza 40%.  


Pionowe frezery do lodów PRATICA i ECOGEL T to kompaktowe maszyny do produkcji lodów, łatwe w obsłudze, funkcjonalne i wydajne. Frezery zapewniają doskonałą kremistość i konsystencję mieszanki lodowej. Frezery pionowe to nawiązanie do pierwszych tradycyjnych maszyn do produkcji lodów.

Połączenie tradycji z nowoczesnością. Frezery Telme zapewniają powtarzalny i doskonały produkt końcowy pod względem walorów smakowych jak i wizualnych.


Od 2024 roku frezery Ecogel T  posiadają moduł wifi do łączności z komputerem i analizy danych. System przydatny do certyfikatów HACCP. Cloud Telme

Kotwica 1
MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE 1_edited.jpg
Temperowka-do-czekolady-oblewanie

TELME

Frezery do produkcji Lodów

Frezery do produkcji lodów to szeroko gama maszyn i urządzeń, które znajdują zastosowanie w wielu zakładach cukierniczych i są w stanie sprostać różnym wymaganiom i potrzebom klientów. Począwszy od maszyn małych, stołowych, idealnych dla niewielkich zakładów, cukierni, kawiarni, po wolnostojące maszyny, które produkują duże ilości lodów w krótkim czasie.


Wszystkie maszyny zostały wykonane z najwyższej jakości materiałów, dzięki temu są one wytrzymałe i przeznaczone do ciężkiej codziennej produkcji w lodziarni, cukierni, hotelach i gastronomii.


Wszechstronność frezerów firmy Telme to ich cecha wyróżniająca te maszyny na tle konkurencji.

Urządzenia oferują nie tylko możliwość produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, ale także mamy możliwość produkcji sorbetów, dzięki temu cukiernik, lodziarz może zaoferować swoim klientom szeroki asortyment  i duży wybór smaków, oraz mnogość deserów bez konieczności pracy  na kilku urządzeniach.



MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE 1_edited.jpg

Frezery do produkcji lodów

Frezery do produkcji lodów to możliwość produckji lodów z naturalnych, dostęnych i  świeżych produktów i zapewniają uzyskanie mieszanki o wyjątkowej teksturze i konsystencji.  Frezery doskonale sprawdzają się jako wyposażenie lodziarni, cukierni, czy restauracji. Umożliwiają w krótkim czasie przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki programowaniu daje możliwość personalizacji procesu pracy.  Posiadamy frezery do produkcji lodów o różnych wydajnościach z pionowymi oraz poziomymi cylindrami.


Głowne cechy pionowych frezerów. Jakość lodów taka jak w pierwszych, tradycyjnych urządzeniach. Kompaktowa wielkość maszyny (niewielkie rozmiary, zalecane do produkcji w pojedyńczych punktach sprzedaży).

Niezwykle wysoka zdolność przekazywania chłodzenia przez ściany i dno cylindra (ważne podczas opróżniania). Kontrolowany czas cyklu pracy, utrzymanie idealnej konsystencji i tekstury lodów.

bottom of page