PRODUKCJA CUKIERNICZA

Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień , czekolad, draży, ciast....itp

Pomati - Telme - Rollermac

Produkcja cukiernicza

Pastogel.jpg

PASTOGEL

Frezer+Pasteryzator do produkcji lodów. Kompaktowe wymiary, małe laboratoria, cukiernie

Combigel.jpg

COMBIGEL

Combigel to 2 cylindry. Pasteryzator i frezer w jednym.

Frezery do lodów.jpg

FREZERY DO LODÓW

Frezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.

Multifunkcyjne urządzenie model Ribot przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni. Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np: w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 180 litrów. Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

Pionowe frezery model Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę,

Poziome frezery model HBF chłodzone wodą o wydajności od 70 do 100 litrów na godzinę,
Do produkcji kremów model CremaGel o wydajnościach o 1 do 20 kg na cykl.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Połączenie pasteryzatora i frezera pionowego model PastoGel o wydajnościach od 10 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi przeznaczone do pasteryzowania i frezowania lodów w jednym cylindrze pionowym,

Połącznie pasteryzatora i frezera poziomowego CombiGel o wydajnościach od 15 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi wyposażone w dwa cylindry pionowe umożliwiające mieszanie i pasteryzowanie jednego smaku w tym samym czasie, co inny produkt, który jest mieszany i mrożony

Połączenie pasteryzatora i ferezera poziomego HBF Combi o wydajnościach od 50 do 70 litrów na godzinę z cylindrem poziomym oraz zbiornikiem podgrzewającym, nadaje się do wyrobu lodów przy użyciu specyficznej receptury smakowej, na przykład czekolady w różnych jej typach: biała, mleczna, ciemna, gorzka itp.

Urządzenie multifunkcyjne model TermoCrema o wydajnościach od 15 do 150 kilogramów na cykl nadaje się do mieszania, miksowania i blendowania z optymalną prędkością i w temperaturze regulowanej w zakresie od +1 do + 105 ° C. Maszyny stosowane są do obróbki takich składników jak mleko, śmietana, mleko w proszku, mąki, owoce, cukier, dekstroza, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. niezbędne do klasycznych kremów, ciast i wypieków, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek i baz lodowych

• Maszyny do lodów włoskich model SoftGel do lodów miękkich i jogurtu mrożonego

Automaty do bitej śmietany modele Prima,Beta,Continuo

• Mini frezery gastronomiczne do lodów Gel oraz Poker

• Mini frezery model GelShow skierowane do sprzedaży impulsowej. 

Z Naszą pomocą Twoja produkcja będzie zorganizowane, ergonomiczna i rentowna. dzieki urządzeniom Telme zautomatyzujesz własne receptury, Twój produkt będzie zawsze powtarzalny, najwyższej jakości premium.

Masz pytania dotyczące produkcji ?

Zadzwoń odpowiemy na każde pytanie

Practica produkcja lodów

PRODUKCJA LODÓW

Frezery do lodów. Produkcja lodów rzemieślniczych, sorbetów, granitów, mrożonych jogurtów.

Pasteryzatory

EVOPASTO

Pasteryzator do lodów Telme.

Evopasto pojemność zbiornika od 30 do120 litrów

Ribot.jpg

RIBOT TELME

Ribot wielofunkcyjne urządzenie w cukierni, piekarni i gastronomii

Pojemność zbiornika od 10 do 60 L

frezery do lodów

ECOGEL

Frezer do lodów z pionowym cylindrem, Wydajność od 30 do 1

60 l na godzinę.

Termocrema

PRODUKCJA KREMÓW

Termocrema Telme pojemność zbiornika 30 i 60 litrów

Cremagel

Automat do śmietany

BETA

Automaty do produkcji bitej śmietany dla profesjonalnych zakładów cukierniczych