Tort Napoleona

PRODUKCJA CUKIERNICZA

Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień , czekolad, draży, ciast....itp

Pomati - Telme - Rollermac

PRODUKCJA CUKIERNICZA

logo_telme_ho_1x.png
Pastogel.jpg

PASTOGEL

Frezer+Pasteryzator do produkcji lodów. Kompaktowe wymiary, małe laboratoria, cukiernie

logo_telme_ho_1x.png
Combigel.jpg

COMBIGEL

Combigel to 2 cylindry. Pasteryzator i frezer w jednym.

logo_telme_ho_1x.png
Frezery do lodów.jpg

FREZERY DO LODÓW

Frezery do produkcji lodów tradycyjnych, rzemieślniczych, sorbetów i innych

Podział urządzeń firmy TELME ze względu na specyfikę produkcji i zakresu działania.

Multifunkcyjne urządzenie model Ribot przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni. Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić. Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np: w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

Pasteryzatory do lodów o pojemnościach od 30 do 180 litrów. Lodziarnie, producenci lodów rzemieślniczych to miejsca w których do produkcji własnej, zdrowej oraz zgodnej z wymogami mieszanki niezbędny jest właśnie wysokiej jakości pasteryzator sterowany w przejrzysty i intuicyjny sposób.

Pionowe frezery model Practica i EcoGel VBF, chłodzone wodą lub powietrzem o wydajności od 25 do 160 litrów na godzinę,

Poziome frezery model HBF chłodzone wodą o wydajności od 70 do 100 litrów na godzinę,
Do produkcji kremów model CremaGel o wydajnościach o 1 do 20 kg na cykl.

Za pomocą tych urządzeń można wykonać wiele nadzień i kremów wykorzystywanych w cukiernictwie np.: crème anglaise, krem maślany, krem bavarian, dżem owocowy, sos owocowy, sos nocella, mus, lukier, panna cotta, zabaione, krem kataloński, pudding, sos karmelowy, żelatyna, ptasie mleczko itp.

Połączenie pasteryzatora i frezera pionowego model PastoGel o wydajnościach od 10 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi przeznaczone do pasteryzowania i frezowania lodów w jednym cylindrze pionowym,

Połącznie pasteryzatora i frezera poziomowego CombiGel o wydajnościach od 15 do 60 litrów na godzinę to maszyny Combi wyposażone w dwa cylindry pionowe umożliwiające mieszanie i pasteryzowanie jednego smaku w tym samym czasie, co inny produkt, który jest mieszany i mrożony

Połączenie pasteryzatora i ferezera poziomego HBF Combi o wydajnościach od 50 do 70 litrów na godzinę z cylindrem poziomym oraz zbiornikiem podgrzewającym, nadaje się do wyrobu lodów przy użyciu specyficznej receptury smakowej, na przykład czekolady w różnych jej typach: biała, mleczna, ciemna, gorzka itp.

Urządzenie multifunkcyjne model TermoCrema o wydajnościach od 15 do 150 kilogramów na cykl nadaje się do mieszania, miksowania i blendowania z optymalną prędkością i w temperaturze regulowanej w zakresie od +1 do + 105 ° C. Maszyny stosowane są do obróbki takich składników jak mleko, śmietana, mleko w proszku, mąki, owoce, cukier, dekstroza, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. niezbędne do klasycznych kremów, ciast i wypieków, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek i baz lodowych

• Maszyny do lodów włoskich model SoftGel do lodów miękkich i jogurtu mrożonego

Automaty do bitej śmietany modele Prima,Beta,Continuo

• Mini frezery gastronomiczne do lodów Gel oraz Poker

• Mini frezery model GelShow skierowane do sprzedaży impulsowej. 

Z Naszą pomocą Twoja produkcja będzie zorganizowane, ergonomiczna i rentowna. dzieki urządzeniom Telme zautomatyzujesz własne receptury, Twój produkt będzie zawsze powtarzalny, najwyższej jakości premium.

Masz pytania dotyczące produkcji ?

Zadzwoń odpowiemy na każde pytanie

logo_telme_ho_1x.png
Practica produkcja lodów

PRODUKCJA LODÓW

Frezery do lodów. Produkcja lodów rzemieślniczych, sorbetów, granitów, mrożonych jogurtów.

logo_telme_ho_1x.png
Pasteryzatory

EVOPASTO

Pasteryzator do lodów Telme.

Evopasto pojemność zbiornika od 30 do120 litrów

logo_telme_ho_1x.png
Ribot.jpg

RIBOT TELME

Ribot wielofunkcyjne urządzenie w cukierni, piekarni i gastronomii

Pojemność zbiornika od 10 do 60 L

logo_telme_ho_1x.png
frezery do lodów

ECOGEL

Frezer do lodów z pionowym cylindrem, Wydajność od 30 do 1

60 l na godzinę.

logo_telme_ho_1x.png
Termocrema

PRODUKCJA KREMÓW

Termocrema Telme pojemność zbiornika 30, 60 I 150 litrów

Cremagel 10 i 20 litrów

logo_telme_ho_1x.png
Automat do śmietany

BETA

Automaty do produkcji bitej śmietany dla profesjonalnych zakładów cukierniczych