WIELOFUNKCYJNE

URZĄDZENIA

Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień ciast.

Pastogel uniwersalne urządzenie do produkcji lodów. 

Frezer + Pasteryzator w jednym urządzeniu.

Pastogel Telme

Produkcja wyrobów cukierniczych

Urządzenie cukiernicze do lodów i wyrobów cukierniczych

Oferta telme.jpg

PASTOGEL TELME

Pastogel w cukierni

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

Pastogel T to wielofunkcyjne urządzenie w którym przygotujesz wszystkie klasyczne kremy, oraz inne specjały cukiernicze. Pastogel Telme pasteryzuje, miesza i blenduje podgrzewa, schładza i konserwuje

Pastogel T urządzenie wielofunkcyjne do produkcji lodów Pasteryzator + frezer

Urządzenie cukiernicze najwyższej jakości, które w jednym cylindrze miesza i zamraża

mieszankę lodową, dzięki czemu unika się dodatkowej obsługi lub przelewania zapewniając maksymalną higienę podczas produkcji.

Oprócz tego urządzenie posiada wielojęzyczny wyświetlacz

z 14 ustawionymi cyklami i 10 do samodzielnego programowania receptur.

Pastogel 4 - 8  ; 4 - 8 A  Telme

Dane techniczne :               Pastogel 8                                 Pastogel 8A   

                                     

  • Wymiary:                       510x700x1150 mm                    510x900x1150 mm                          

  • Moc:                              7,6 kW                                        7 kW                  

  • Napięcie:                       380 V                                         380 V          

  • Pojemność bojlera:       8 litrów                                        8 litrów                                          

  • Waga:                           262 kg                                        275 kg                                             

  • Materiał :                       Stal kwasoodporna                    Stal kwasoodporna           

  • Wyświetlacz:                 LCD                                            LCD

Oferta telme.jpg

PASTOGEL TELME

Pastogel w cukierni

Miesza i blenduje :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory.

Podgrzewanie i dezynfekcja : topienie tłuszczy, czekolady oraz eliminacja bakterii chorobotwórczych

Schładza i pasteryzujekompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.


Zamraża mieszankę podczas wprowadzania powietrza do lodów.  Jednolita obróbka mechaniczna i termiczna pozwala na wytworzenie dobrych, kremowych lodów.

Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości.


Szybki wyrzut gotowych lodów do natychmiastowej sprzedaży

Oferta telme.jpg

PASTOGEL TELME

Oferta telme.jpg

PASTOGEL TELME