Produkcja lodów

Urządzenia cukiernicze do cukierni i lodziarni,

które automatyzują pracę, łączą skuteczniej 

i szybciej produkty. Urządzenia Telme 

upraszczają produkcję, oszczędzając czas

i energię.

Pracitca

Frezery Practica nowoczesne urządzenia do lodów tradycyjnych firmy TELME 

Pionowy cylinder oferuje znaczące korzyści: łatwe napełnianie (szczególnie przydatne w punktach o niewielkiej produkcji, stałą widoczność produktu oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie procesu.

Krótki czas cyklu zamrażania pozwala na produkcję lodów jakości premium.

Wysoka skuteczność schładzania zapewnia identyczny rezultat niezależnie od ilości frezowanej mieszanki.

Dzięki tym cechom frezery TELME od wielu lat spełniają oczekiwania klientów i profesjonalistów.

Frezer do lodów PRATICA posiada pionowy cylinder frezujący. Lody są skutecznie mieszane podczas frezowania. Ramię mieszadła podnosi masę lodową do góry a grawitacją sprowadza ją ponownie ku dołowi.

Kontrolowany czas cyklu powala na szybką produkcje, wysoką jakość lodów oraz pożądana teksturę i konsystencję.

Temperatura podczas cyklu frezowania zapewnia takie same efekty niezależnie od ilości przygotowanych lodów.

Proces ekstrakcji lodów może być przerwany nawet na kilka minut bez zmiany ich konsystencji. Maszyna utrzymuje wewnątrz cylindra wyfrezowane lody w doskonałej kondycji.


Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez zmianę kierunku mieszadeł i podwójnym zwiększeniu ich prędkości. 

Produkcja lodów

Profesjonalny prysznic myjący, zainstalowany na zewnątrz, umożliwia różnorodny

sposób użycia: 

PRACTICA :

  • Intuicyjny interfejs przyjazny dla operatora

  • Proste dozowanie

  • Napowietrzanie do 40%

  • Szybki wyrzut

  • Atrakcyjna cena

Show More

Więcej Telme