top of page

Produkcja lodów

Profigel combi

Poziome frezery combi do produkcji lodów rzemieślniczych, naturalnych.

Poziome frezery do lodów PROFIGEL typu COMBI to wydajne urządzenia, dzięki którym z łatwością przygotujesz lody gałkowe, sorbety według własnych receptur. Wyposażone w dwa oddzielne cylindry o pojemność 10 lub 15 litrów (w zależności od wersji urządzenia), oraz dwa osobne układy grzania i chłodzenia, maszyny do lodów PROFIGEL umożliwiają jednoczesne przeprowadzenie procesu pasteryzacji i frezowania lodów rzemieślniczych.

Zastosowanie takiego rozwiązania jest szczególnie przydatne w przypadku małych zakładów i pracowni lodów, w których ze względu na ograniczoną ilość miejsca nie można zastosować więcej niż jednego urządzenia.

Frezery do produkcji lodów rzemieślniczych

Frezer poziomy PROFIGEL  COMBI Telme:   

Tak jak wszystkie poziome frezery do lodów gałkowych firmy TELME, tak i maszyny do lodów PROFIGEL zapewniają wysoki stopień napowietrzenia mieszanki lodowej, przekraczający 40%, co w sposób bezpośredni przekłada się na ponadprzeciętną kremistość produkowanych lodów rzemieślniczych.

Urządzenie jest łatwe do mycia i dezynfekcji. Elementy mające kontakt z żywnością można łatwo zdemontować i złożyć ponownie bez użycia specjalistycznych narzędzi, a zewnętrzny kran umożliwia bezpośrednie odprowadzanie wody płuczącej z cylindrów.

Produkcja-lodow

Frezery  poziome

PROFIGEL COMBI

Chłodzenie oraz pełny proces pasteryzacji. 

Podgrzewanie i sanityzacja: roztapianie tłuszczów i czekolady oraz eliminacja patogennej flory bakteryjnej. Mieszanie składników potrzebnych do przygotowania lodów rzemieślniczych, sorbetów i granity: mleko, śmietana, mleko w proszku, owoce, cukier, dekstroza, jajka, emulsyfikatory, stabilizatory itd. Frezowanie mieszanki oraz wtłaczanie do niej powietrza. Mechaniczny i termiczny proces produkcji pozwala na uzyskanie  najwyższej jakości lodów rzemieślniczych o ponadprzeciętnej kremowości

Frezery  poziome COMBI

HBF Combi to urządzenia idealne do produkcji lodów o specjalistycznych recepturach, takich jak lody czekoladowe w różnym wydaniu: z czekoladą biała, mleczną, ciemną, gorzką itd

Produkcja-lodow
bottom of page