top of page

TELME

Frezery poziome do
lodów Profigel

Frezery poziome do
lodów Profigel

TELME

Frezery poziome do lodów Profigel

Frezery w procesie produkcji lodów:

Głowne cechy frezerów poziomych.

  • Poziomy cylinder, oraz  mieszadło wykonane ze stali nierdzewnej i wyposażone w wymienne skrobaki 

  • Otwór spustowy po zakończeniu zmrażania umożliwia szybkie opróżnianie cylindra. Podczas wyrzucania  powstaje atrakcyjny wyraźny efekt „grzebienia” na powierzchni lodów.

  • Prysznic (opcja) dla skutecznego czyszczenia i maksymalnej higieny. 

  • Półka z regulacją wysokości i kratką ociekową -  optymalna dla kuwet i tub.

  • Cykl pracy sterowany poprzez czas i temperaturę doskonały dla uzyskania perfekcyjnej tekstury i konsystencji.


Poziomy frezer oferuje napowietrzenie na poziomie 40% oraz wysoką kremistość lodów. Frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji.

Opis
MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE 1_edited.jpg
Temperowka-do-czekolady-oblewanie

TELME

Frezery poziome do lodów Profigel

Poziome frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o pożądanej teksturze i konsystencji. Doskonale sprawdzają się jako wyposażenie kawiarni, lodziarni czy restauracji. Umożliwiają przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki rozbudowanym funkcjom oraz możliwościom personalizacji usprawniają i ułatwiają pracę.  Maksymalna produkcja od 30 do 100 litrów na godzinę.



Efektywny i krótki czas produkcji. Szybka lub powolna ekstrakcja produktów do napełnienia kilku kuwet lub szybkiego opróżnienia cylindra. Cykl zaprogramowany na temperaturę dla długiej przydatności produktu i uzyskania idealnej konsystencji i tekstury lodów. Przygotowuje większe ilości lodów w porównaniu do innych urządzeń o tej samej mocy. 



MASZYNY & URZADZENIA CUKIERNICZE 1_edited.jpg

Poziome frezery do produkcji lodów

Gama profesjonalnych poziomych frezerów do lodów pozwala na produkcję idealnych, suchych lodów z optymalną strukturą i możliwością łatwego ich nakładania. Frezery do lodów dają możliwość przygotowania lodów z naturalnych, świeżych składników i gwarantują uzyskanie produktów o właściwej teksturze i konsystencji. Doskonale sprawdzają się jako wyposażenie w kawiarni, lodziarni czy restauracji. Umożliwiają przygotowanie każdego rodzaju lodów, a dzięki rozbudowanym funkcjom oraz możliwościom personalizacji usprawniają i ułatwiają pracę.  


Maksymalna produkcja  do 100 litrów na godzinę. Wydajny frezer do lodów naturalnych Profigel to wydajna i solidna maszyna produkująca lody o średnim napowietrzeniu 40% idelanym wyglądzie, oraz  doskonałej teksturze.

Video
Galeria
bottom of page