

WIELOFUNKCYJNE
URZĄDZENIA
Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień ciast....itp
Liderem jest Ribo T całkowicie programowalny,, wielofunkcyjny w cukierni, lodziarni, gastronomii, pieakrni czy w sektorze Horeca. Pojemność zbiornika 10/18/30/60 L

Ribot - Cremagel - Pastogel
Combigel - Termocrema
Ribot T 10
Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów, kremów,
i wyrobów czekoladowych

RIBOT T 10
Ribot w lodziarni i cukierni
Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów
Ribot - Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni i lodziarni które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię.
Powtarzalność produktów i jakość klasy premium to główne zalety Ribot-a Telme
Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów
Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak:
-
ciasto, krem cukierniczy, krem maślany,
-
nadzienia do pralin, czekoladek, czekolad
-
krem angielski, krem bawarski,
-
konfitury, nadzienia owocowe,
-
sos owocowy, krem orzechowy, musy,
-
bezy, polewy, macarony, panna cotta,
-
zabaglione, bita śmietana, krem brulee,
-
budyń, karmel i mascarpone itd.
-
Lody, sorbety...etc
Ribot to min. : powtarzalność produktu, programowanie receptur, oszczędność, nowoczesność,
własne receptury, produkty premium, własne kremy, niepowtarzalne lody - napowietrzanie do 40%.
RIBOT TELME:
Prawdziwy król w lodziarni i cukierni
Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy w celu zaoszczędzenia czasu i pieniędzy, by błyskawicznie wyprodukować: ciasta, ganaże, wyroby czekoladowe, lody, sorbety, risotto, nadzienia, zupy, buliony mięsne i warzywne, sosy pomidorowe, mięsne i rybne; majonez, sos beszamelowy, polentę, fondue, duszone mięso, klopsiki, gotowane mięsa, bazy, potrawy gotowane na parze, produkty pakowane próżniowo, gotowane mięso i ryby itd.
Kontrolowana temperatura w zakresie od -15°C do +110°C. zapewnia, że produkt osiągnie optymalne parametry, a cechy urządzenia pozwolą na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów i zapewnienie ich powtarzalności. Różne składniki: masło, jajka i cukier łączą się lepiej i szybciej dzięki regulowanym obrotom mieszadła z zakresu 30-500 obrotów na minutę.
Ribot jest w stanie wyprodukować nieskończoną gamę produktów, takich, jak: lody, ciasto, krem cukierniczy, krem maślany, krem angielski, krem bawarski, konfitury, nadzienia owocowe, sos owocowy, krem orzechowy, musy, bezy, polewy, macarony, panna cotta, zabaglione, bita śmietana, krem brulee, budyń, karmel i mascarpone itd.
RIBOT T 10
Ribot w lodziarni i cukierni
Piekarnia i cukiernia
Ribot jest w stanie połączyć lepiej i szybciej różne surowce piekarnicze i cukiernicze. Programowanie i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię.
Lody rzemieślnicze
Ribot ma pionowy cylinder frezujący pełen zalet: jest łatwy do napełnienia, wytwarza lody o wyjątkowej konsystencji, zapewnia stałą widoczność produktu oraz możliwość dodawania składników w każdej chwili.
Czekolada
Precyzyjnie kontrolowana temperatura pozwala na temperowanie czekolady, zapewniając doskonały i długotrwały połysk.
Gastronomia
Ribot zapewnia prozdrowotne, nieinwazyjne gotowanie w stałej, kontrolowanej temperaturze. Podczas procesu gotowania zachowuje walory organoleptyczne żywności i wydobywa pełny bukiet smakowy przygotowywanych produktów
Ribot to innowacyjne wielofunkcyjne urządzenie firmy Telme. Przygotowane do codziennej ciężkiej pracy. Ribot to tysiące możliwości i gotowe receptury. Ribot to powtarzalny produkt jakości premium każdego dnia