TELME
Wielofunkcyjna maszyna
cukiernicza Ribot
Przykładowe możliwości:
Ribot to wiele urządzeń w jednym.
Urządzenie do produkcji kremów
urządzenie do produkcji nadzień
wielofunkcyjne urządzenie gastronomiczne
Urządzenie do produkcji lodów, sorbetów.
Pasteryzator – pasteryzacja w cukierni, lodziarni.
Dojrzewalnik – dojrzewanie mieszanek lodowych.
Frezer lodowy – zmrażanie mieszanki lodowej.
Ubijaczka – ubijanie i napowietrzenie mas cukierniczych
Szatkownica – cięcie i rozdrabnianie.
Rozdrabniacz z utrzymywaniem stałej temperatury
Programowalny schładzacz produktów cukierniczych
Gotowe receptury cukiernia, lodziarnia, gastronomia
Moduł Wi-Fi zarządzanie urządzeniem online
TELME
Wielofunkcyjna maszyna Ribot
Ribot pozwala na zaprogramowanie pracy w celu zaoszczędzenia czasu, energii i pieniędzy, aby błyskawicznie wyprodukować: kremy cukiernicze, pasty, nadzienia, lody, sorbety, ciasta, ganasze, wyroby gastronomiczne tj. risotto, majonez, sos beszamelowy, polentę, fondue, bazy, potrawy gotowane na parze, gotowane mięso i ryby itd.
Od 2024 roku urządzenia Ribot posiadają moduł wifi do łączności z komputerem i analizy danych. System przydatny do certyfikatów HACCP
Ribot to pasteryzator i frezer w jednym urządzeniu. Ribot pracuje w zakresie -16 do + 115 C. Posiada wymienne mieszadła z regulacją prędkości falownikiem, zakres obrotów od 0 do 500 obr/min.
Najlepszą jakość wyrobu uzyskujemy zmieniając kierunek obrotów i zwiększając prędkość. Pod koniec cyklu, wydawany produkt jest gotowy do konfekcjonowania i pakowania.
Wielofunkcyjna maszyna Ribot
Ribot wielofunkcyjne urządzenie o pojemnościach 10, 18, 30, 60 litrów. Programowalny panel sterowniczy z gotowymi recepturami. Zapewnia powtarzalną produkcję każdego dnia. Maszyna pozwala na gotowanie w stałej kontrolowanej temperaturze, co chroni i wzmacnia cechy organoleptyczne żywności. Posiada funkcję szybkiego chłodzenia, co zapobiega namnażaniu bakterii, spadkowi masy produktu przez parowanie, oraz ułatwia konfekcję wyrobu i jego magazynowanie.
Dzięki pasteryzacji i schładzaniu w zamkniętym zbiorniku, wyroby cechuje czystość mikrobiologiczna i wyjątkowa trwałość. Kontrolowana temperatura w zakresie od -16°C do +115°C gwarantuje, że produkt osiągnie optymalne parametry, a ponadto zachowa swoje wartości odżywcze, zapach, kolor i konsystencję. Urządzenie o pojemności 10, 18, 30 i 60 litrów pozwala na zwiększenie produkowanej ilości wyrobów i zapewnienie ich powtarzalności. Produkcja humusu, sosów gastronomicznych czy też konfitury będzie prosta i mozliwa dla każdego pracownika.