Temperówki do czekolady 

Temperówki do czekolady firmy POMATI to profesjonalne urządzenia do szybkiego temperowania 

i oblewania czekoladą wyrobów cukierniczych.

50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Temperówki do czekolady

Temperówki do czekolady POMATI doskonale sprawdzają się w każdej 

cukierni i zakładzie produkcyjnym. 

Wyposażone są w innowacyjne funkcje pozwalają skutecznie i w krótkim czasie 

temperować każdą czekoladę. Temperówki mogą być również wyposażone w

system do automatycznej produkcji czekolad

Natomiast wszelkie nadzienia wyprodukujemy np w urządzeniu Ribot Telme

​Temperówka do czekolady Pomati

  • Wykonana ze stali nierdzewnej  w gat. 304.

  • Pojemność zbiornika od 9 kg do 50 kg

  • Podgrzewany stół wibracyjny

  • Programowane dozowanie lub manualne za pomocą pedału.

  • Podgrzewany zbiornik czekolady

  • Podwójny układ grzania zbiornika i spirali Archimedesa.

  • Demontowana spirala Archimedesa umożliwiająca łatwe czyszczenie urządzenia.

  • Akcesoria do dekoracji

  • Moc od 1,2 kW do 3,5 kW

  • zasilanie 400 V / 50 Hz

Temperówka do czekolady t8

TEMPERÓWKA DO CZEKOLADY T8

Temperówka do czekolady T20

Temperówka do czekolady T20

Temperówka do czekolady T35

Temperówka do czekolady T35

Produkcja pralin One Shot

Oblewanie czekoladą

Pomati stworzyła całą gamę urządzeń do oblewania czekoladą i dekorowania produktów cukierniczych. Połączenie temperówki do czekolady z oblewarką nadaje gotowym produktom wartość dodaną jakości premium. Dodając tunel chłodniczy tworzymy wydajną linię do oblewania wyrobów cukierniczych takich jak : ptasie mleczko, ciastka, suszone śliwki i inne owoce, batony, snacki....itp. 

Całość może być obsługiwana przez jedną osobę

System do oblewania czekoladą składa się z  :

  1. Temperówka do czekolady z pasem do oblewania

  2. Przenośnik siatkowy o szerokości od 180 mm do 320 mm

  3. Głowicy do tworzenia kurtyny 

  4. Systemy nadmuchu do tworzenia fal i zgarniania nadmiaru czekolady

  5. Lampy grzewczej - opcjonalnie

  6. Przenośnik odbiorczy- opcjonalnie

  7. Tunel chłodniczy - opcjonalnie

Linia do oblewania czekoladą.jpg

        © 2023 BMC Polska

BMC Polska

02-467 Warszawa

ul. Stawy 5

E-mail: biuro@bmcpolska.com

NIP 5223154151

+48 22 571 80 77

+48 506 691 996

+48 571 415 484

+48 791 674 918