
Maszyny i urządzenia
Produkcja kremów cukierniczych
Maszyny i urządzenia do cukierni
Produkcja kremów

Produkcja kremów
Termocrema 30/60/150 litrów. Wielofunkcyjne urządzenie wysokiej klasy. Automatyzuje i przyspiesza wszystkie czynności wymagające ręcznej pracy, wysiłku oraz czasu, zapewniając optymalną higienę procesu przetwarzania.
Idealne do produkcji klasycznych kremów, ciast, wszelkich wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek do specjałów lodowych.
Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.
Produkcja cukiernicza
Wdrażamy technologię od A do Z

Termocrema 150 l
Miesza i blenduje : z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych.
Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.
Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

POLECAMY
Oferujemy wielofunkcyjne urządzenia do produkcji kremów, past, nadzień, ciasta parzonego, sosów, dżemów i lodów tj. Ribot.
Pasteryzator i frezer, szatkownica, blender, ubijaczka w jednym urządzeniu. Ponadto Ribot pracuje w zakresie -16 do + 115 C.
Posiada wymienne mieszadła, idealny do produkcji cukierniczej i lodów.

