top of page
Targi telme.jpg

Maszyny i urządzenia

Produkcja kremów cukierniczych

Maszyny i urządzenia do cukierni 

Produkcja kremów

produkcja-kremow

Produkcja kremów

Termocrema 30/60/150 litrówWielofunkcyjne urządzenie wysokiej klasy. Automatyzuje i przyspiesza wszystkie czynności  wymagające ręcznej pracy, wysiłku oraz czasu, zapewniając optymalną higienę procesu przetwarzania.

 

Idealne do produkcji klasycznych kremów, ciast, wszelkich wyrobów cukierniczych, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek do specjałów lodowych. 

 

Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.

Produkcja cukiernicza

Wdrażamy technologię od A do Z

kremy-produkcja

Termocrema 150 l

Miesza i blenduje :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych.
Miesza i miksuje składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.

 


Podgrzewa, dezynfekuje oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.

Schładza i konserwuje: kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

Telme Ribot, Termocrema, Ecogel Sigep.jpg

POLECAMY

Oferujemy wielofunkcyjne urządzenia do produkcji kremów, past, nadzień, ciasta parzonego, sosów, dżemów i lodów tj. Ribot.

Pasteryzator i frezer, szatkownica, blender, ubijaczka w jednym urządzeniu. Ponadto Ribot pracuje w zakresie  -16 do + 115 C.

Posiada wymienne mieszadła, idealny do produkcji cukierniczej i lodów.

Ribot
bottom of page