50

TH

CHOCOLATE TECHNOLOGY

Tunele chłodnicze

Ribot

Tunel chłodniczy -  wydajne urządzenia przeznaczone do schładzania wyrobów cukierniczych oblanych czekoladą lub polewą czekoladową.

Czynnikiem chłodzącym jest zimne powietrze, które krąży w zamkniętym obiegu w specjalnych kanałach.

Konstrukcja tunelu chłodniczego jest samorodna i działa jako oddzielne urządzenie współpracujące z oblewarkami, temperówkami czy też automatami do produkcji pralin batonów, czekoladek typu One Shot

Cechy tunelu chłodniczego

  • Konstrukcja tunelu w całości wykonana ze stali kwasoodpornej i z syntetycznych paneli, zatwierdzona wszelkimi atestami sanitarnymi na Europe i USA.

  • Syntetyczne osłony, zatwierdzone sanitarnie (sztywna pianka z PCV).

  • Pneumatyczny mechanizm sterujący taśmą na końcu tunelu.

  • Samoregulacja napięcia taśmy

  • Możliwość dostosowania napięcia taśmy (pneumatycznie).

  • Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach (ułatwia czyszczenie tunelu).

  • Precyzyjną kontrolę i regulację temperatury.

  • Samooczyszczanie taśmy tunelu

  • Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową.

  • Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem do kontaktu z żywnością.

  • Oszczędne gospodarowanie energią i bezpieczeństwo  środowiska - Eco

  • Automatyczne odszranianie 

Pokrywy tunelu otwierane na siłownikach

Sterowanie temperaturą w tunelu automatyczne

System napinania i oczyszczania taśmy tunelu

Doskonałe uszczelnienie i wielowarstwowa izolacja

Taśma z atestami do kontaktu z żywnością w UE i USA

Wszystkie tunele  są dopasowane do potrzeb klienta.

Długości tunelu od 4 m do 12 m

Szerokości taśmy: od 180 do 320 mm Tunele Pomati

Pokrywy tunelu otwierane - ułatwione czyszczenie tunelu. 

Taśma górna i taśma powrotna wewnątrz tunelu bezpośrednio pod obudową. Taśma z pokryciem poliuretanowym z atestem

do kontaktu z żywnością.

Specyfikacja