Produkcja lodów

URZĄDZENIA WIELOFUNKCYJNE

Oferujemy szereg wielofunkcyjnych urządzeń do produkcji min lodów rzemieślniczych, kremów, polew, nadzień ciast....itp

Ribot firmy Telme to lider  i prawdziwy tytan pracy . Programowalny gwarantujący powtarzalność i jakość produkcji 

logo-telme-(1).gif

Ribot - Cremagel - Pastogel

Combigel - Termocrema

Produkcja wyrobów cukierniczych

Wielofunkcyjne urządzenia cukiernicze do produkcji lodów, kremów, i wyrobów czekoladowych
Ribot 30
Oferta telme.jpg

RIBOT  10/18/30/60 L

RIBOT

POWTARZALNOŚĆ PRODUKCJI

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

Ribot  Wielofunkcyjne urządzenie cukiernicze do piekarni, cukierni i lodziarni które łączy lepiej i szybciej produkty, a programowalne i automatyczne działanie urządzenia upraszcza produkcję, oszczędzając czas i energię. 

Powtarzalność produktów i jakość klasy premium to główne zalety Ribot-a Telme

Pojemność zbiornika od 10 do 60 litrów

SIGEP 2020 Telme
SIGEP 2020 Telme

Ribot
Ribot

Ribot
Ribot

Pojemności od 10 do 60 litrów

SIGEP 2020 Telme
SIGEP 2020 Telme

1/10
Oferta telme.jpg

CREMAGEL  5/10/20 L

CREMAGEL TELME

Urządzenia cukiernicze do produkcji lodów

lody orzechowe.png

CREMAGEL 5/10/20 to wielofunkcyjne urządzenie, w którym: przygotujesz wszystkie klasyczne kremy oraz inne specjały cukiernicze; wykonasz pasteryzację i frezowanie różnych mieszanek lodowych.

CREMAGEL produkcji włoskiej firmy TELME to urządzenie wysokiej jakości, które miesza i blenduje składniki niezbędne do produkcji sosów, kremów, musów, polew, lodów i sorbetów.

Oprócz tego chłodzi na zakończenie pasteryzacji, utrzymuje „mikro biostatyczne“ pozostałą florę bakteryjną, schładza szokowo z dużą szybkością, unikając przenoszenia z zachowaniem wartości odżywczych, koloru oraz cech organoleptycznych, konserwuje różne produkty uzyskane w temperaturze zgodnej z normami, oraz frezuje przygotowując lody, sorbety i granity.

Pośrednie grzanie odbywa się za pomocą cieczy przewodzącej ciepło, bezpiecznej dla żywności i chroniącej organoleptyczne właściwości składników. Regulacja temperatury oraz obróbka termiczna następują w jednym cylindrze, co daje gwarancję maksymalnej higieny.

 

Urządzenie wyposażono w cylinder pionowy, łatwy do napełniania, zapewniający stałą widoczność produktu i umożliwiający dodawanie składników w każdym momencie oraz mieszadło z ruchomymi zdejmowanymi skrobakami z możliwością poruszania powolnego, szybkiego lub przerywanego co pozwala mu na dostosowanie obrotów w zależności od potrzeb produktu.

Cremagel 10
Cremagel 10

Cremagel 5
Cremagel 5

Cremagel
Cremagel

Cremagel 10
Cremagel 10

1/4
Oferta telme.jpg

PASTOGEL  -  COMBIGEL

PASTOGEL TELME

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

Pastogel T urządzenie wielosektorowe do produkcji lodów Pasteryzator + frezer firmy TELME to urządzenie cukiernicze najwyższej jakości, które w jednym cylindrze miesza i zamraża mieszankę lodową, dzięki czemu unika się dodatkowej obsługi lub przelewania zapewniając maksymalną higienę podczas produkcji.

Optymalną ekstrakcję uzyskuje się poprzez odwrócenie kierunku obrotów mieszadeł i podwójne zwiększenie ich prędkości.

COMBIGEL 

Urządzenia cukiernicze do lodów i kremów

COMBIGEL 8 umożliwia produkcję mieszanek zawierających kawałki owoców, czekoladę, i suszone owoce. Dwa niezależne cylindry umożliwiają jednoczesne lub kolejne cykle produkcyjne. 

 

Pasteryzator + frezer COMBIGEL 8 produkcji  TELME to urządzenie wysokiej jakości, które w jednym cylindrze miesza i podgrzewa pasteryzowaną mieszankę, a w drugim cylindrze równocześnie frezuje i zamraża mieszankę lodową.