Urządzenia wielofunkcyjne

Ribot

RIBOT

POWTARZALNOŚĆ PRODUKCJI

Podział wielofunkcyjnych urządzeń firmy TELME

MULTIFUNKCYJNE URZĄDZENIE MODEL RIBOT – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni. Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić.

Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności

według życzenia klienta.

Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np : w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.

URZĄDZENIE MULTIFUNCYJNE MODEL TERMOCREMA o wydajnościach od 15 do 150 kilogramów na cykl nadaje się do mieszania, miksowania i blendowania z optymalną prędkością i w temperaturze regulowanej w zakresie od +1 do + 105 ° C.

Maszyny stosowane są do obróbki takich składników jak mleko, śmietana, mleko w proszku, mąki, owoce, cukier, dekstroza, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. niezbędne do klasycznych kremów, ciast i wypieków, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek i baz lodowych

• Maszyny do lodów włoskich model SoftGel do lodów miękkich i jogurtu mrożonego

Automaty do bitej śmietany modele Prima, Beta, Continuo

Mini frezery gastronomiczne do lodów Gel oraz Poker

• Mini frezery model GelShow skierowane do sprzedaży impulsowej. 

Z Naszą pomocą Twoja produkcja będzie zorganizowane, ergonomiczna i rentowna. dzieki urządzeniom Telme zautomatyzujesz własne receptury, Twój produkt będzie zawsze powtarzalny, najwyższej jakości premium.

Masz pytania dotyczące produkcji ?

Zadzwoń odpowiemy na każde pytanie

TERMOCREMA 30/60/150 L

Urządzenia cukiernicze do gotowania kremów

MIESZA I BLENDUJE :  z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii, oraz różnych mieszanek potrzebnych do produkcji lodów.


MIESZA I MIKSUJE składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
PODGRZEWA DENZYFEKUJE oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.
Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną.


SCHŁADZA I KONSERWUJE kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.

Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści : prosty załadunek produktów, doskonała widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji