One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.
One Shot - Prawdziwa rewolucja w produkcji pralin, połączenie tradycji z nowoczesnością One Shot wykonuje jednocześnie dozowanie korpusu czekolady i nadzienia.
Realizuje produkcję nadziewanych pralin, czekoladek, czekolad, batoników, trufli,
bezpośrednio do formy nadającej kształt : punktowo lub w ciągłej linii.

Urządzenia wielofunkcyjne

RIBOT
POWTARZALNOŚĆ PRODUKCJI
Podział wielofunkcyjnych urządzeń firmy TELME
• MULTIFUNKCYJNE URZĄDZENIE MODEL RIBOT – przeznaczonych dla branży gastronomicznej, lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej a także czekoladziarni. Wielofunkcyjne urządzenia Ribot potrafią miksować, mieszać w obydwu kierunkach, ciąć, rozdrabniać, gotować, podgrzewać, pasteryzować, temperować, schładzać, frezować oraz mrozić.
Wszystkie procesy mogą być programowalne w czasie i ustawiane w dowolnej kolejności
według życzenia klienta.
Ribot to sprzęt o nieograniczonych wręcz możliwościach, nie mających sobie równych na rynku, zdolny zaspokoić wymagania nawet zakładów przemysłowych w produkcji testowych, niewielkich partii produktu np : w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców jako serce każdej salki technologicznej.
URZĄDZENIE MULTIFUNCYJNE MODEL TERMOCREMA o wydajnościach od 15 do 150 kilogramów na cykl nadaje się do mieszania, miksowania i blendowania z optymalną prędkością i w temperaturze regulowanej w zakresie od +1 do + 105 ° C.
Maszyny stosowane są do obróbki takich składników jak mleko, śmietana, mleko w proszku, mąki, owoce, cukier, dekstroza, jaja, emulgatory, stabilizatory itp. niezbędne do klasycznych kremów, ciast i wypieków, produktów gastronomicznych i różnych mieszanek i baz lodowych
• Maszyny do lodów włoskich model SoftGel do lodów miękkich i jogurtu mrożonego
• Automaty do bitej śmietany modele Prima, Beta, Continuo
• Mini frezery gastronomiczne do lodów Gel oraz Poker
• Mini frezery model GelShow skierowane do sprzedaży impulsowej.
Z Naszą pomocą Twoja produkcja będzie zorganizowane, ergonomiczna i rentowna. dzieki urządzeniom Telme zautomatyzujesz własne receptury, Twój produkt będzie zawsze powtarzalny, najwyższej jakości premium.
Masz pytania dotyczące produkcji ?
Zadzwoń odpowiemy na każde pytanie
TERMOCREMA 30/60/150 L
Urządzenia cukiernicze do gotowania kremów
MIESZA I BLENDUJE : z regulowaną szybkością wszystkie składniki: mleko, krem, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jajka, emulgatory, stabilizatory, itp., potrzebne w klasycznych kremach, produktach cukierniczych, produktach do gastronomii, oraz różnych mieszanek potrzebnych do produkcji lodów.
MIESZA I MIKSUJE składniki w odpowiedniej temperaturze z regulacją czasu oraz prędkości, takie jak: mleko, śmietanę, mleko w proszku, mąkę, owoce, cukry, dekstrozę, jaja, emulgatory, stabilizatory itp., niezbędne do produkcji klasycznych kremów, wyrobów cukierniczych oraz różnorodnych mieszanek do lodziarni.
PODGRZEWA DENZYFEKUJE oraz gotuje: rozpuszczając tłuszcze oraz czekoladę, nawadnia suchą masę, eliminuje chorobotwórczą florę bakteryjną oraz odparowuje nadmiar wody.
Temperuje czekoladę: gorzką, białą czekoladę mleczną.
SCHŁADZA I KONSERWUJE kompletna pasteryzacja chroni przed wzrostem szczątkowych bakterii i utrzymuje produkt w otrzymanej temperaturze według wymagań.
Pionowy cylinder zapewnia dodatkowe korzyści : prosty załadunek produktów, doskonała widoczność oraz możliwość dodawania składników w każdym momencie produkcji
